Over ons


In 2012 hebben we een feestje gevierd, omdat we 25 succesvolle jaren als tegelproducent en -leverancier achter de rug hadden. De tegels worden door ons sinds 1986 in Exeter, Devon geproduceerd. We maken gebruik van een combinatie van hoogstaande grondstoffen, traditionele technieken, nieuwe technologie en vaardige, toegewijde personeelsleden.

Onze detailhandelaars

We bieden onze producten aan consumenten aan via een netwerk van onafhankelijke tegelspeciaalzaken in meer dan 60 landen overal ter wereld. We hebben de hulp ingeroepen van deze bedrijven omdat ze onze liefde voor tegels delen en omdat ze onze hoge kwaliteitseisen hanteren voor toonaangevende producten. In uw plaatselijke showroom wordt u welkom geheten door vriendelijke medewerkers met verstand van zaken. Met voorbeeldproducten doet u inspiratie op. Ook kunt u uw individuele behoeften bespreken met een expert.

Onze producten

We hebben een uitgebreid assortiment met toonaangevende wand- en vloertegels en mozaïektegels van glas, steen, keramiek en porselein die allemaal geschikt zijn voor residentieel gebruik. Het merendeel kan ook op commerciële locaties worden gezet.

U kunt onze productbrochures hier downloaden voor meer informatie.

Muren

Artworks en La Belle Collection: traditionele keramische tegels en profielen met glazuur

Glassworks en Splashbacks: glazen tegels met vele kleuren voor moderne interieurs

Mozaïektegels met uiteenlopende materialen, formaten, texturen en kleuren Natuurstenen tegels van

Earthworks en porseleinen en keramische tegels van Tileworks met grote en kleine formaten

Vloeren

Victorian Floor Tiles: geometrische ontwerpen en patronen met traditionele kleuren voor een authentieke Victoriaanse en Edwardiaanse stijl

Odyssey: vloertegels met patronen geïnspireerd door reizen vol ontdekkingen

Earthworks: natuurstenen tegels en mozaïektegels met een blijvende indruk

Tileworks: porseleinen en keramische tegels met kleine en grote formaten en innovatieve inkjettechnologie voor een eigentijds interieur

U kunt onze productbrochures hier downloaden voor meer informatie.

A brief history

1986

Original Style is opgestart om tegelsets te maken voor de gietijzeren open haarden die door zijn zusteronderneming Stovax werden geproduceerd. Het werd echter al snel duidelijk dat de tegels niet alleen voor de open haarden werden gebruikt. Vooral in Amerika werden ze aangebracht op de muren van luxueuze badkamers in de huizen van Hollywood-sterren! Daarom is een collectie met authentieke Victorian-ontwerpen gemaakt op dunnere tegels die geschikter waren voor op muren.
1990s

Ook werd een Victorian-vloertegelcollectie ontworpen als aanvulling op de populaire wandtegels. De productieafdeling is uitgebreid en interne glazuur- en handdesignsecties zijn opgestart. Noord-Amerika werd een zeer belangrijke markt. Daarom hebben we ons eigen distributiecentrum geopend in Boston.

In Exeter hebben we een plaatselijke magazijnwinkel geopend waar 'restanten' werden verkocht die niet volledig voldeden aan onze rigoureuze kwaliteitseisen voor hoogstaande producten.

In 1997 hebben we  The Winchester Tile Company overgenomen. Onze opbloeiende portfolio met producten werd uitgebreid met diverse handversierde, transparante glazuurtegels en profieltegels. De productieafdeling werd dankzij de overname verrijkt met apparatuur voor slibgieten en het persen van natte klei, evenals meer ovens.

2000s

Het bedrijf bleef doorgroeien en bood nieuwe producten, waaronder natuurstenen tegels, glazen tegels en mozaïektegels, aan klanten in veel verschillende landen aan. Onze vaardige personeelsleden produceren nog steeds grote hoeveelheden keramische tegels en profieltegels met een altijd perfecte afwerking, dankzij ongeëvenaarde kwaliteitscontrole en het gebruik van de nieuwste tegelproductietechnologie. In Plympton werd de tweede magazijnwinkel geopend. 

2010s

In 2010 hebben we de vloertegelcollectie van Dorset Woolliscroft overgenomen en opnieuw gelanceerd. De prestaties en veiligheidsnormen van deze slipbestendige vloertegels zijn uitstekend voor installatie op industriële, commerciële en residentiële locaties, evenals vrijetijdsvoorzieningen.

De huidige stand van zaken

U kunt nu kiezen uit grote collecties met glazen, keramische en porseleinen wand- en vloertegels in traditionele en grote formaten. Ook hebben we mozaïektegels op voorraad die zijn gemaakt van materialen als schelp, steen, glas, metaal en zelfs hout en bamboe. Dankzij de nieuwste inkjettechnologie kunnen enkele van onze ontwerpen voor porseleinen vloertegels nu echt lijken op cement, hout en steen.

 

De toekomst

We blijven ons inzetten om de superieure kwaliteit van onze populaire traditionele en eigentijdse producten te bewaken. Ook willen we nieuwe, opzienbarende producten ontwikkelen, zodat al onze klanten een keuze kunnen maken uit een gevarieerd en altijd veranderend aanbod.