Aantekeningen van een ontwerper

vrijdag 28 februari 2014, Geschreven door Sarah Cole

De mode ligt aan de basis van wat er gebeurt in onze sector. Trends op de catwalk oefenen gewoonlijk veel invloed uit op wat we in onze huizen aantreffen. In het kader van een nieuwe serie zal onze interne ontwerper en expert op het gebied van trends en stijl Jenny Wasson haar ideeën met ons delen over wat hot is, wat aan populariteit wint en waar ze momenteel helemaal gek op is… 

Lente van 2014

Deze lente lijken natuurlijke materialen, zoals bamboe of effecten met hout, steeds vaker gebruikt te worden in de tegelwereld, maar ook als behang. Ambachtelijke en handgemaakte producten winnen aan populariteit, vooral als ze een sterke aardse, artistieke inslag hebben, zoals keramiek.

Texturen in stoffen, mode en keramiek zijn zacht, etherisch en onopvallend. Ze worden vaak gecombineerd met een neutrale kleur, waardoor het effect rustgevend is.

Kleurtrends

De dominante tinten zijn nog steeds eenkleurig, met een vleugje blauw, grijs, zachtroze en grasachtig groen. Een effecten met twee tinten sluit goed aan op deze kleuren. Verder wordt grijs steeds vaker gebruikt als een verankerende kleur, waaraan accenten van geel, oranje of turkoois worden toegevoegd. Deze trend is goed vertegenwoordigd in onze Odyssey-collectie, met levendige patronen van geel en grijs, blauw en grijs, enkele kleuren en nog veel meer.

Middeleeuwse tinten en heraldiek zijn ook aan opmars bezig: zichtbaar hout enruw natuursteen voorzien een interieur van wat drama.

De inspiratie slaat toe

Bij het samenstellen van onze unieke producten ga ik in historische gebouwen op zoek naar patronen en kleuren. Ook laat ik me inspireren door de modewereld voor ideeën die ik kan vertalen naar prachtige tegels. Verder zijn kunsttentoonstellingen en de natuur een belangrijke bron voor een goed idee.

Het is belangrijk om nieuwe, frisse benaderingen een kans te geven en risico’s te nemen bij het omzetten van een patroon of kleur naar een verbluffend glazuur. Ik ben altijd op zoek!

Jenny Wasson – Ontwerpcoördinator, Original Style 

Ga voor meer ideeën naar onze Inspiratie of bekijk meer afbeeldingen op Pinterest.

Schrijf U Nu In Voor Onze NieuwsbriefOriginal Style in Exeter, Devon, UK on Houzz