Glitterende goedheid... met goud- en zilverkleurige tegels

vrijdag 6 december 2013, Geschreven door Sarah Cole

Goud en zilver zijn al eeuwenlang hét beeld van luxe. Volop aanwezig in betoverende beelden en schitterende kostbare juwelen; deze kleuren vragen gegarandeerd om aandacht.

Wanneer goud- en zilverkleurige tegels beperkt worden gebruikt, kunnen ze uitstekend een specifieke ruimte benadrukken. Hun reflecterende en glanzende uitstraling trekt immers vanzelf aandacht. Maak bijvoorbeeld een accentwand, een paneel in een badkamer of een spatrand achter een aanrechtblad of haardplaat om een gevoel van luxe te creëren. Durft u meer te doen? Laat u dan gewoon gaan! Wanneer u op elke wand banen van goud- of zilverkleurige tegels gebruikt, ontstaat een dramatisch effect. Een bijkomend voordeel is dat het licht door de hele ruimte verspreid wordt...

Vooral goud is een veelzijdige tint die in vele interieurs kan worden toegepast. De kleur is weer helemaal in opkomst. Goudkleurige tegels en andere accessoires in dezelfde kleur, creëren een gevoel van warmte. Ze komen vooral tot hun recht wanneer ze als accenten gebruikt worden. Wij bieden zoveel verschillende soorten producten aan, dat er voor elke ruimte een geschikte gouden tint te krijgen is. Wat dacht u bijvoorbeeld van glanzend geel goud of van warme amberkleuren en rustieke antieke tinten? Wees moedig: experimenteer met deze uitstraling en probeer eens wat nieuws. Een moderne geometrische vorm, zoals de prachtige Stellaire mozaïeken (hierboven) geven uw ruimte een interessant 3D-element dat ongetwijfeld opvalt.

De huidige trend met glanzende metaaltinten worden in talloze interieurstijle gebruikt zoals bijvoorbeeld Art Deco. Art Deco-tegels bevatten veel goud- en zilverkleurige accenten. Deze tinten doen immers denken aan de rijkdom van het tijdperk. Stijlvolle Art Deco-tegels in geometrische vormen zijn uitermate geschikt om met goud- en zilverkleuren te combineren, zonder dat u daarvoor een hele grote wand gebruikt. Probeer eens een decoratieve Art Deco-rand met metaalachtige accenten in een gemakkelijke ruimte: u trekt gegarandeerd de aandacht!

Zilver is uitermate geschikt voor moderne interieurs: de tinten roepen een gevoel van koelte op dat prima past in modernere omgevingen. Glanzende zilverkleurige tegels werken vaak goed als accent en als blikvanger. Maar waarom kiest u niet voor een chique uitstraling met een mozaïek in een onverwachte vorm? Mists-mozaïeken in een volwassen en scherpe donkerzilvere tint geven uw ruimte een industriële uitstraling die met goudtinten niet mogelijk is. De ronde vormen van de afzonderlijke tegels is een interessante variatie op de klassieke vierkante mozaïektegel. Combineer met een donkergrijs voeg voor een dramatische afwerking.

Ga voor meer ideeën naar onze Inspiratie of bekijk meer afbeeldingen op Pinterest.

Schrijf U Nu In Voor Onze NieuwsbriefOriginal Style in Exeter, Devon, UK on Houzz