Monochroom: zwart-witte combinaties die nooit uit de mode raken

vrijdag 1 augustus 2014, Geschreven door Sarah Cole

Van alle eindeloos populaire en mooie interieuropties is er eigenlijk geen enkele te bedenken die veelzijdiger en langduriger is dan het eenvoudige zwart-wit. Maar waarom is de zwart-witte combinatie al zo lang een voorloper op designgebied?

Simpel gezegd: zwart-wit is een moeiteloze combinatie die overal bijzonder succesvol kan worden gebruikt. Ze kan als basis dienen voor een opvallender schema waarmee het een contrast vormt, ze kan als minimalistische optie worden gekozen of ze kan als patroon zelf de aandacht trekken. De toenemende populariteit van de Scandinavische stijl heeft zwart-wit geen windeieren gelegd, nu huiseigenaren en ontwerpers allemaal het noordelijke minimalisme en de monochrome patronen omarmen en combineren met hout, voor interieurs die echt prachtig zijn.

Tegels met zwart-witte patronen

Voor diegenen die op zoek zijn naar een vleugje persoonlijkheid zonder te ver door te schieten, zijn tegels met zwart-witte patronen een uitstekende mogelijkheid. Zwart-wit, dat moeiteloos elegant is, is perfect voor drukke patronen op een kleine schaal, omdat het ongecompliceerde palet ervoor zorgt dat de look niet te overdadig is.

Traditionele ruimtes zien er geweldig uit met een klassiek monochroom dambordpatroon, en dat zal altijd zo blijven. Als u ooit een vleugje kleur wilt toevoegen, kunt u daarvoor verf of accessoires gebruiken. Zwart-wit is de beste basis voor levendige tinten.

Monochroom voor eigentijdse interieurs

Een zwart-wit kleurenpalet is niet alleen geschikt voor een traditionele ruimte, maak kan ook worden gebruikt in meer eigentijdse kamers. Door te kiezen voor donkere tegels met een glanzende afwerking ziet uw interieur er meteen geraffineerder uit. Het kiezen van zwarte wandtegels kan een intimiderende taak zijn, maar gelukkig weerkaatst een glanzend oppervlak het licht. Dat is nog niet alles: een zwarte wand is de perfecte basis voor het toevoegen van heldere witte accessoires als accenten, zoals porselein of versieringen. Deze vallen echt op dankzij de donkere achtergrond. 

Ga voor meer ideeën naar onze Inspiratie of bekijk meer afbeeldingen op Pinterest.

Schrijf U Nu In Voor Onze NieuwsbriefOriginal Style in Exeter, Devon, UK on Houzz