Nieuw jaar, nieuwe keuken: is het tijd voor een keukenverbouwing?

donderdag 26 januari 2017, Geschreven door Laura Tompkins

Sarah Newton, de eigenares van deze elegante woning met vier slaapkamers in Rochester, Engeland, wilde de bijzondere look van chocolaterieën in Brugge nabootsen in haar keuken en eetgedeelte.

Haar belangrijkste doel was om meer licht in de ruimte te creëren, en tegelijkertijd de Victoriaanse stijl van de woning te behouden. Sarah koos voor onze Black en White Victorian Floor Tiles in een dambordpatroon om deze look te bereiken.

De houten keukenvloer die door de vorige eigenaren was gelegd had een oranje tint, bij een monochroom keukenblok en apparatuur. “De kleurstelling was zwart/wit omdat de keuken al zwart/wit was.”

Deze typische kleuren in combinatie met mat geschilderde keukenkastjes, creëren een Victoriaanse look die zowel trendy als traditioneel is. Grijze en neutrale tinten zijn tijdloos en zorgen voor een stille elegantie, samen met de Victorian Floor Tiles – een aantrekkelijke keuze voor zowel traditionele als moderne woningen. De tegels hebben een duurzame antisliplaag waardoor ze ideaal zijn in de keuken. Bovendien voegen ze een tijdloze charme toe.

“Omdat we de keuken niet zouden veranderen, had het kiezen van een vloertegel de hoogste prioriteit. De vorige vloer was van modern hout en paste niet in het geheel. We wilden graag een Victoriaanse tegel en omdat we al eerder voor Decoramic hadden gekozen, wisten we dat ze ook geometrische vloertegels van Original Style leveren”

OS-Rochester-82.jpg Voor
OS-Rochester-020.jpg Na

De perfecte keuken is voor iedereen anders. Of u nu kiest voor een moderne of traditionele stijl, zorg dat u zich goed voorbereid en houd rekening met de kenmerken van uw huis. Sarah heeft verschillende kamers in haar huis opnieuw ingericht met behulp van Original Style tegels. Ze heeft een prachtige synergie in haar huis weten te creëren, wat zorgt voor harmonie.

De voorbereiding is cruciaal voor het bereiken van deze naadloze look. Nadat de houten planken waren verwijderd, kwam Sarah erachter dat de vloer er erger aan toe was dan verwacht. “Delen van de vloer waren in een vreselijke staat en om de Victorian Floor Tiles te kunnen leggen moest de vloer vlak zijn. Martin, onze tegelzetter, is een vakman en een perfectionist. Hij wist precies waar hij mee bezig was, maar soms was het zelfs voor hem een uitdaging. Op bepaalde plekken in de vloer was het niveauverschil wel 50 mm!”

Before fire.jpg Nadat de vloer is geëgaliseerd kan er pas betegeld worden
before fireplace.jpg Tegelzetter Martin heeft de ruimte geëgaliseerd

Een goede tegelzetter kan oneven vloeren egaliseren en tegels leggen zoals u wenst. Mocht u overwegen om zelf de uitdaging aan te gaan, neem dan eerst contact op met een tegelzetter. Soms is het advies van een expert nodig!

Sarah’s advies is om “u zorgvuldig voor te bereiden, zelfs een tekening te maken en informatie in te winnen over uw tegelzetter. Een goede vloeregalisatie en nauwkeurig tegelzetwerk geven het beste effect, omdat een goede voorbereiding van de vloer zo belangrijk is. Tegelzetter Martin werd ons aanbevolen en zijn vakmanschap laat echt zien dat hij oog voor detail heeft en perfectionistisch is.”

Photo 11-10-2016, 16 04 30.jpg Victorian Floor Tiles kunnen worden gelegd

Victorian Floor Tiles staan prachtig in een zwart/witte kleurstelling. Omdat deze tegels duurzaam zijn, zijn ze ideaal voor intensief dagelijks gebruik in keukens en leefruimtes. Als u echter op zoek bent naar iets meer kleur of een ingewikkelder patroon, kunt u een kijkje nemen bij onze patroonstalen. We hebben meer dan genoeg keuze! Voor de familiekeuken van Sarah was zwart/wit de perfecte keuze: “ondanks dat de woonkamer gezelliger is, komen we nu het liefst samen in de keuken”.

“Deze keuken hadden we overgenomen en voor een verbouwing hadden we een bouwvergunning moeten aanvragen en muren moeten afbreken. Hier was helaas geen budget voor. Met dat in het achterhoofd, was het zeer belangrijk om de vloer perfect te krijgen. Ik vind dat we erin zijn geslaagd! We zijn ontzettend blij met de look en de kwaliteit van de tegels.”

Final image.jpg Sarah Newton Huiseigenares uit Rochester
Alex Vasile van Decoramic in Rochester

Klik hier om uw lokale verkoper te vinden.

Ga voor meer ideeën naar onze Inspiratie of bekijk meer afbeeldingen op Pinterest.

Schrijf U Nu In Voor Onze NieuwsbriefOriginal Style in Exeter, Devon, UK on Houzz