Victoriaanse vloertegels – Tegelideeën voor een klein portaal

vrijdag 26 augustus 2016, Geschreven door Laura Tompkins

Victoriaanse vloertegels worden vaak geassocieerd met grandeur, renovatie en luxe, maar het geweldige aan deze tegels is dat ze goed passen op kleine én grote schaal. Tom Harvey, 3D-ontwerper bij Original Style, krijgt veel vragen over Victoriaanse vloertegels. Vooral van klanten die een kleine ruimte in hun woning, zoals het portaal, een luxe touch willen geven. Hier vindt u een aantal van zijn tips en ideeën.

Houd het simpel

Kiezen voor een eenvoudig patroon met vierkanten of een octagon met een klein vierkantje is ideaal voor kleine ruimtes. Complexe patronen zijn soms te groot om een patroon te laten herhalen, waardoor het geheel er druk en ingewikkeld uit kan zien

Grootte is van belang

Hoewel grote tegels minder voegen hebben en geweldig zijn om ruimtes groter te laten lijken op grotere wand- en vloeroppervlakken, kan het gebruik van kleinere tegels op een kleiner oppervlak ervoor zorgen dat de ruimte in vergelijking groter lijkt. Grote tegels zien er in dat geval nog steeds geweldig uit, maar kunnen benadrukken dat het oppervlak klein is.

Denk aan lichten

Lichte en neutrale kleuren kunnen grauwe en sombere ruimtes oplichten. Probeer eens een donkere kleur toe te voegen aan een ingelegde tegel; dit geeft diepte en detail zonder overweldigend te zijn voor het gehele patroon.

Het zit ‘m in de details

Maak een eenvoudig patroon interessanter door te experimenteren met een aantal gedecoreerde inleg tegels. Zelfs het kleinste detail kan een perfecte aanvulling zijn op een patroon, en ditzelfde geldt voor randen.

Contrasterende kleuren

Gebruik contrastrerende kleuren in open ruimtes. Indien de betegelde ruimte geen muren heeft, zoals rondom een open haard of een trap, kan het gebruik van tegels in contrasterende kleuren meer uitstraling geven. Contrast werkt ook goed bij een trap, omdat u hierdoor minder geneigd bent om te vallen.

Finishing touch

Een rand toevoegen is een prachtige finishing touch en er zijn meer dan genoeg mogelijkheden waar u uit kunt kiezen. Het gebruik van een invultegel is een geweldige manier om een patroon aan te brengen in een lastige ruimte, vooral wanneer u te maken krijgt met moeilijke hoekjes of wankele muren. Het betekent wel dat er minder ruimte is voor het patroon en de rand, dus zorg ervoor dat u uw tegelzetter raadpleegt en dat een invulrand echt noodzakelijk is wanneer u een kleine ruimte betegelt.

Indien u meer informatie wenst of wilt bespreken hoe u het effect kunt bereiken waarnaar u op zoek bent, dan staan wij, samen met onze Original Style handelaren voor u klaar, hoe klein of groot uw project ook is! Neem contact op met uw dichtsbijzijnde Original Style handelaar; zij beschikken over de faciliteiten om gebruik te kunnen maken van onze ontwerpservice. We helpen u graag iets te ontwerpen dat in uw woning past, zowel ten aanzien van stijl als grootte.

Ga voor meer ideeën naar onze Inspiratie of bekijk meer afbeeldingen op Pinterest.

Schrijf U Nu In Voor Onze NieuwsbriefOriginal Style in Exeter, Devon, UK on Houzz